Coaching

Coaching

Coaching is er op gericht om het beste in iemand naar boven te halen zodat er verandering & groei ontstaat. Dus bij deze een aantal tips die je als leidinggevende kunt gebruiken bij het coachen van mensen persoonlijk. Een essentieel punt om te onthouden is dat vandaag de dag alles gericht is op het ‘ik’. Let daarom op dat, als coach, de focus niet bij jou maar bij de ander ligt. Het gaat in dit geval niet om je eigen belang.

Read More

Burn-out in het onderwijs tegengaan

Burn-out in het onderwijs tegengaan

Uit onderzoek van de ArboNed (HumanTotalCare) blijkt dat een gemiddelde burn-out 240 dagen duurt. Daar betaald een werkgever €250,- per dag voor. Gemiddelde kosten van een burn-out zijn €60.000,-. Overspannen zijn duurt 180 dagen en stress duurt 160 dagen.

En in een artikel uit het NRC stond dat één op de vijf leerkrachten kampt met burn-out klachten. Deze werkdruk heeft niet alleen een effect op jouw school, maar ook op de privélevens van de leerkrachten. Dit zijn allemaal serieuze cijfers! Wat is het effect voor jullie school?

Read More

De juiste verandering

De juiste verandering

Heb jij ooit wel eens meegemaakt op je werk dat er een nieuw idee was of een verandering en je bent er niet bij betrokken geweest en er is je niks gevraagd qua input? Waarschijnlijk kreeg je de neiging om je te verzetten. John C. Maxwell zegt in zijn boek ‘Ontwikkel de leider in jezelf’ het volgende over verandering:

Read More

Integriteit in het onderwijs

Integriteit in het onderwijs

Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe integer je bent als docent of als schooldirecteur? En wat is dan het eerste antwoord dat in je opkomt? En wat zullen je leerlingen zeggen?

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat er veel kopieën van leraren bestaan? Leraren die elkaar kopiëren, omdat ze net zo goed willen zijn (of net ietsje beter) dan collega X. Terwijl iedere leerkracht juist uniek is en unieke krachten heeft! Vraag het eens aan een collega, of zet zelf je sterke punten eens op een rijtje.

Read More

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap is een prachtig middel om een verschil te maken in je eigen leven, en dat van je omgeving. Maar hoe kun je je eigen leiderschap het beste ontwikkelen? Welke aanpak werkt echt? Waar moet je op letten? En hoe help je anderen bij het ontwikkelen van hun leiderschap? Bij leiderschap gaat het vooral om visie, actie en groei.

Read More

Dankbaarheid en groei!

Dankbaarheid en groei!

Het is het begin van het nieuwe jaar en ik wilde niet weer zo’n standaard blog doen over doelen stellen. Maar wat dan? Van de week coachte ik iemand die mij vertelde nog steeds niet tevreden te zijn met waar ze nu staat, terwijl ze echt al stappen vooruit heeft gemaakt. We spraken er even kort over en kwamen erop dat het belangrijk is om stil te staan bij de positieve stappen die je al gemaakt hebt, deze ook te benoemen en er dankbaar voor te zijn.

Read More